bye bye, bohemian summer


Pomalu ale jistě se dostávám do podzimní nálady: aby taky ne, když už pomalu začíná být chladněji (i když v Barceloně zas tolik ne :), což mi ale nezabránilo v tom, nakazit se rýmičkou.
Ale zpátky k tématu dne a tím je léto! Ach, to krásné, teplé, prázdninové, prašné, dlouhé, rozmarné, rychle utíkající, zaplněné, klidně, cestující, upršené, čtecí, ležací, parkující, výletové, pohodové léto. Vzhledem k tomu, že v mém věku nikdy nevíte, které prázdniny budou ty poslední, tak jsem si řekla, že si to letošní náramně užiji.
Přes celý pracovní rok trpím tím, jak nikam nemůžu moc jezdit a nic nového objevovat. Celá má rodina je někde úplně jinde, než já, a tak jakmile mám pár dní volna, tak jedu za nimi a na nějaké to cestování a objevování prostě nezbývá čas. Řekla jsem si, že letos si to vynahradím, ať už cestováním po republice či do zahraničí. Mě prostě tak strašně baví jezdit na nová místa a nepohrdnu ani dovolenou do tropů (I wish), ani výletem na chatu. Takže když je na to čas, tak jedu kam se dá a pak bohužel nestíhám jiné věci, jako je psaní. Ale nebojte, teď už jsem zase posazená na své oblíbené pracovní židli, ze které se do léta nejspíš nedostanu a blog jako prostředek prokrastinace funguje stále ještě spolehlivě :)
V tomto článku tedy uvidíte takové ohlédnutí za tím mým létem z českých luhů a hájů, na mé cesty do zahraničí se zaměřím zas někdy příště. 


Shledání s mojí příšerkou <3

Mé pozornosti ovšem neunikne žádný chlupáč!

Nádherná Praha

Na výstavě fotografií Svatovítské katedrály v ateliéru Josefa Sudka v oblíbeném kabátu ze Zary.

Tahle kočka mě pronásledovala při chytání Pokémonů :D

Úlovky ze sekáče (představte si tu takový ten emoji paže se svalem)

Hedvábné šaty Designer's Remix, taktéž z druhé ruky (letos jsem na úlovky měla štěstí!), šátek H&M a kabelka Matt & Nat

V kavárně v Mánesu, tak nádherný výhled nikde jinde nenajdete!

Letos jsem se KONEČNĚ dostala i na šlapadla, na která jsme svého času chodili v podstatě neustále. Miluju!

Lam upekla švestkový koláč a byl mňamózní. Mimochodem ten skvělý obal je bohužel dovezený s Asie (představte si tu emoji s potokem slz).

Dědova úroda

Kavárna co hledá jméno je moc pěkně udělaná, na skvělém místě, mají skvělé veganské chlebíčky, jen ta káva mi přišla trošku kyselejší.

Lom Homolák s Nikou. Ta nádherně tyrkysová voda mi úplně připomíná Švýcarsko.

Tahle kráva si jede #allwhiteeverything (až na ty trendové velké náušnice)
Na výletě s babičkou na Stezce v oblacích. Krásně provedená stavba i její okolí a ač mi výšky nedělají vyloženě radost, tak jsem se ani moc nebála.

Samozřejmě jsem se nebála, dokud jsem nestála na této síti ve výšce padesáti metrů nad zemí, ale tak extrémní #fromwhereistand jsem ještě neměla. Raději jsem ho fotila zrcadlovkou, protože mobil by mi určitě spadl dolů.

Povinné turistické foto!


U Staromáku je skvělý obchod Nanovo s retro designem.

Vinárna Bokovka je pěkné místo, kde se stavit na dvojku. V prvním patře je pak takováhle krásná galerie.

V One Sip Coffee mají skvělou kávu a kluci jsou sympaťáci!


Úvodní fotka pochází z vyhlídky Máj, která je pro výškosraby asi tisíckrát horší než Stezka v oblacích. Ale je krááásná! Já jsem na ní šla v nejlepších džínách Wedgie od Levi's, tričkem z téhož obchodu a v Superstarech od Adidasu.

Not bad mít v rodině šéfkuchaře! Čerstvý rajčatový koláč, marinovaný losos a vitello tonnato

Po prababičce jsem zdědila tento šicí stroj, dokázali jsme ho s tátou zprovoznit a já si hned přešila jednu ze second handových košil.

Výlet na chatu, kde nám pak samozřejmě nejlepší místo na trávě zabrala Angela.

Eska je momentálně jednou z mých nejoblíbenějších restaurací v Praze, na které mě strašně baví, že vychází z české kuchyně. Tentokrát jsme tam byly na výborném brunchi.

Zasazena je v budově od španělského architekta Ricarda Bofilla


Urban Outfitters body, H&M sukně a mé oblíbené boty z Uterqüe.
Možná už jste tu někdy četli, že si pokaždé oblíbím jednu barvu, kterou pak nosím neustále. Letos se připravte na to, že to bude červená, takže si můj blog nečtěte v blízkosti býků. Kabát z H&M, hedvábný top ze second handu, džíny Levi's a boty ze Zary.

S Adélou jsme se potkaly v Levi's Tailor Shop na Chodově, kde si svoje levisky můžete nechat personalizovat odznáčky, nášivkami nebo výšivkami. Jelikož jsem nerozhodná, tak jsem asi hodinu nevěděla, co si kam dát. Nakonec to vyhrálo červené srdíčko na džíny (můžete vidět výše) a na bundu mi šikovný Vítek vyšil vilu Savoye od Corbusiera. Teď jistě chápete, proč tak toužím po tom tam jet, při mé příští návštěvě Paříže (aneb když plánujete své cesty podle potencionálních insta fotek -emoji opičky se zakrytou pusou). Pak jsem také váhala, jestli si odpárat spodní lem, protože Adéla si ho nechala odpárat a vypadalo to skvěle. Nakonec to minulý týden vyhrály nůžky a na výsledek se můžete podívat tady.

Má quiche s čerstvými fíky a kozím sýrem.

Nejlepší svíčková v Babiččině zahradě! Miluju svíčkovou a vedle Savoye a Louvru je tahle jedna z nejlepších.

Radost když na rozpáleném Staroměstském náměstí projede kropící vůz

V těch vedrech už jsem opravdu nevěděla co na sebe. Turban Hermès a šaty H&M.

A největší klasika- samozřejmě snídaně v Savoyi. Trik je v tom neobjednávat si francouzskou snídani, ale odděleně vajíčka a francouzský toast. Toast totiž dělají v cukrárně, takže je o fous lepší (to je tak, když tam vaši kamarádi chodí furt a znají všechny triky!)

Slovanská epopej ve Veletržním paláci, který je bez debat mojí nejoblíbenější budovou v Praze.



Tričko a sukně Levi's, šátek H&M a psaníško z Bimby a Loly

Na návštěvě v Pardubicích

Mám asi padesát tisíc košil a nehodlám s nimi přestat. Tahle nejnovější je z H&M.


Krásný obchod Kurátor v ulici Karolíny Světlé.

A nakonec košile, kterou jsem si přešívala výše, s kalhotami z & Other Stories, které mi včera (podruhé) praskly, při sedání si (opět brečící emoji). K tomu má nová kabelková láska (o té vám napíšu někdy příště!) a sandály z H&M.

A co vaše léto? Doufám, že podobně tak krásné, jako to moje :)

11 comments:

  1. Úžasný fotky!
    Adi, prosím tě, kam chodíš do sekáčů na takové super úlovky? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamkoliv mimo Prahu, kde je to všechno vybrané. V menších městech se v sekáčích dají najít pěkné kousky. Jinak já taky vidím hedvábí na kilometry daleko, takže v tom mám štěstí :)

      Delete
  2. To jsou tak šíleně krásné fotky!! A tak to má být, užívat si každou cestu, každé nové místo nebo zkušenost :) hodně inspirativní článek! :)
    Young, wild and free

    ReplyDelete
  3. Adel, krásne fotky, ja som sa tento rok tiež dostala na Máj a teda tá výška mi dávala zabrať :D. Inak starý šijací stroj závidím, to je vážne klenot :). A v tom navštevovaní rodiny som na tom rovnako. Pre mňa je rodina najviac, takže robím všetko preto, aby som s nimi bola čo najčastejšie, aj keď kvôli tomu musím niekedy iné veci oželieť.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mně spíš než samotná výška na máji rozhodilo to, že nevíš kam až se dá dojít bezpečně..

      Delete
  4. - uu! ty jsi byla u nas v kuratoru a ja tam jako na potvoru zrovna nebyla. fnuk :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já vím! Tak snad se mi poštěstí příště :)

      Delete
  5. Děkuju za super článek! Už se těším na další. I přestože v Praze žiju celý život, nikdy mě nepřestane bavit. Fotky jsou nádherný!

    ReplyDelete
  6. Krásné fotky Adél, vypadá to na skvělé léto :)

    ReplyDelete
  7. ty si kouzelnice! hltám každou fotku i text! a ty outfitové komba nemají chybičky!:)
    www.stylebyeliza.net

    ReplyDelete