Something that should hurt my eyes... but it doesn't!

A máme tu důkaz toho, jak se móda neustále mění a vyvíjí. Největší módní faux pas v historii lidstva se (minimálně) pro tuto sezónu stává velice žádoucím, ba až skoro povinným. Nejedná se o igelitky ani tanga vylézající z příliš těsných bokovek. Milé dámy a pánové, přivítejte prosím na scéně ponožky v sandálech. Konečně už se taky nejedná o výkřik nějaké bezvýznámné stránky o "módě", které o tom psaly pokaždé, když nějaký návrhář v Horní Dolní svým modelkám navlékl na nohy ponožky. Tentokrát vše nasvědčuje tomu, že byste mohli vyjít s ponožkama v sandálech před Annu Wintour a ona by vás (nebo sebe) nezabila při pohledu na vaše nohy. Fotodůkazy:

Přehlídky na jaro/léto 2010: Christian Dior, Burberry Prorsum & Hermès

Říkáte si, že jde o planý poplach? Pokud se John Galliano, Christopher Bailey & Jean Paul Gaultier dohromady mýlí v jednu sezónu, tak bude načase abych vzala do ruky igelitku místo kabelky.

Základ úspěchu:  Velice jemné ponožky + velice krátké sukně + masivní sandály na silném podpatku
Jednoduché, ne? Hlavne prosím, pitié, žádné vlněné, sežmolené, nebo jinak znehodnocené ponožky. Ani oranžové nebo zelené, barvy zůstávají v tlumených tónech. Prosím, prosím, ať už je jaro, protože tohle se bude nosit přímo fenomenálně.

Svetr zabavený tatínkovi, pod ním šaty & punčocháče H&M, pásek Massimo Dutti, čelenka Zara.

A takhle jsem dnes vypadala.  Asi ani netušíte, jakou práci dá sehnat puntíkaté punčocháče, hlavně když máte jasnou představu o tom, jak mají vypadat (tj. polopruhledné s černýma puntíkama). Viděla jsem je na několika zahraničních blozích a strašně se mi zalíbily. Inu prošla jsem dohromady asi 20 obchodů (i několikrát, i v Paříži)... a nic. Zoufalství. Proklínání osudu a figuríny jednoho obchodu, která je na sobě měla a obchod ne. Po třech týdnech hledání jsem je však spatřila: viselo jich tam na regálu asi padesát. Kde? V H&M v Palladiu. No pochopíte to? Jak šílenec jdu do každého H&M, Topshopu a Zary několikrát (Václavské nám, Příkopy, Anděl,...) a oni ty punčocháče mají pouze v jedné pobočce. Když je něco "řetězec", tak by snad každá pobočka měla prodávat stejné věci, ne? Grrr. Ale mám je, takže jsem šťastný člověk. A nezmrzla jsem v nich, překvapivě.

21 comments:

  1. Baf!
    Inkrustace začíná.
    Ponožky v sandálech už jsou stará záležitost, jenom si na ně lidi ještě nezvykli. Bailey tendle trend už začal před minimálně 3mi sezónami a všichni, všichni si mysleli, jak je to nenositelné, neestetické apod.
    A co nastává 1 rok a půl na to? Přidávaj se jen další a další návrháři a lidem, tedy ženám, to příjde s časem více nositelnější (viz. ty)

    Juhůů, jinak se mi moc zalíbila Gaultíkova kolekce. Ty maxi sportovní Birkiny mě dostaly a vůbec, celá ta paleta, textil a sportovnější avšak elegantní, střihy jsou na letos krásné.

    Chci to jaro už.

    L.

    ReplyDelete
  2. Já jsem hrozná konzerva, takže pro mě ponožky do sandálů prostě Ne-e :-) Na modelkách to vypadá pěkně, ale když si to představím na sobě, tak se musím sama sobě smát :-)

    Jinak ty puntíkaté punčochy jsou luxusní! Moc ti sluší!

    ReplyDelete
  3. jupí! ponožky v sandálech se mi děsně líbí!:) zcela vážně přemýšlím o tom, že to budu nosit!!!

    ReplyDelete
  4. Já jsem zvědavá kolik lidí trendu "ponošky v sandálech propadne" :-) sama uvažuji, že to vyzkouším (zkusit se má všechno ne?). A s HM mám podobný problém. Hlavně co se bot týče, vždycky v časopise vidím nějaký pár, co mě nadchne, ale v obchodě ho nikdy nenajdu - smutné. Outfit se mi moc líbí.

    ReplyDelete
  5. Taky se mi zdá, že ponožky v sandálech už tady jsou celkem dlouho (rok určitě) ale doufám, že tentokrát se prosadí pořádně, protože to miluju...ještě bych možná napsala hlavně žádné ponožky s logem adidas nebo tak:-)

    a to s těma obchodama mě taky štvě, že si něco vyhlédnu třeba na interntových stránkách obchodu a když pak naklusám do prodejny tak tůůůdle...to mě taky vždycky rozčiluje i u fashionstory v časopisech, že tam dají nějakou věc i s cenou a obchodem, ve kterém se to dá koupit a přitom to v těch obchodech vůbec není...

    Lenka

    ReplyDelete
  6. tyhle puncochy mam tez a rada je nosim....k tobe by sly urcite ty se srdickama...:)

    ReplyDelete
  7. Když to vidím na molu na modelkách, říkám si, že je to hezký a zajímavý. Jen těžko říct, jak to vůbec bude vypadat v "reálném" životě.
    Nedokážu si představit samu sebe, jak v tom kráčím do školy. Jednak to vyžaduje zabijácky vysoké boty a jednak by mě za to ve škole sežrali, protože to jsou "ponožky v sandálech". :)

    ReplyDelete
  8. To s těma ponožkama v sandálech není žádná velká novinka :)
    Sluší ti to :) Mně se sice ty punčocháče moc nelíbí, přijde mi, že je má každej, ale to nic nemění na tom, že ti to sluší :))

    ReplyDelete
  9. Skvely outfit!!! Jiank vyhoda ponozek je prinejmensim v tom, ze nektere nepohodlne boty delaji malinko pohodlnejsi...:)

    ReplyDelete
  10. Díky za komentáře a ještě připojuju pár upřesnění:
    Ev: srdíčkům zatím odolávám :)
    Be.: Nakráčím v tom do školy, uvidím a napíšu o tom.
    Suzie: Ta pohodlnost je nejlepší, už zadný puchýře, jupí jej!

    ReplyDelete
  11. ono taky záleží na tom jaký ponožky se do sandálů dají... kdybych videla nekoho s termoponozkama v sandalech,tak bych mu asi poklonu neslozila...ale jinak se mi to hrozně moc líbí ...a sama se těšim na jaro/léto až to budu moct vyzkouset na vlastni kuzi:)
    outfit se mi hrozně líbí..akorat bych vynechala tu celenku:)
    každopadne,za punčošky ti tleskám:P

    ReplyDelete
  12. musím říct, že ty ponožky se mi zamlouvají....ale sama bych to asi nenosila XD a na fotkách ti to sluší, ty punčochy z HM mám taky a už hroooozně dlouho, jen pro mě na ně není venku pořád ještě dostatečný teplo:D

    ReplyDelete
  13. Ne, ponožky v sandálech prostě nejsem schopná překousnout ani na mole:-) Ten svetr je pěknej, já takhle nosím oblečení mého přítele, zatím neprotestuje

    ReplyDelete
  14. super outfit, hlavne svetr chvalim! .)

    jinak ponozky v sandalech jsou slozitej pojem, jak jsi psala, je dost rozdil mezi pupkatym strejdou s vlnenyma ponozkama a krasou ala burberry, vrele doufam, ze tenhle trend zasahne jen lidi se vkusem :))
    (btw. ja uz nekolik let tajne miluju bile lehke krajkove ponozky s ozdobnym lemem do cervenych lodicek. ale pry jsem trapna. tak psst :))

    ReplyDelete
  15. eee: tomu říkám ano! Sice je to trošku pin-up, ale žijeme jen jednou ne? :)

    ReplyDelete
  16. Já po ich toužím už tak půl roku, jenže u nás se sehnat nedají :( a výlet do Prahy kvůli punčochám se nekoná :(

    ReplyDelete
  17. Tuyka: pokud vím mají je třeba v Lindexu, ale ten zas není v Praze...

    ReplyDelete
  18. Slusi Ti to, ponozticky v sandalcich zde jsou jiz orpavdu minimalne druhou jarni/letni sezonu. Ovsem az tento rok se to objevilo v opravdu co druhe kolekci. Ja s brousim zuby na ty od Sonii Rykiel pour H&M a pak na nejake krajeckove a takovety s volankem :-)

    Nemam rada jak tady pisou nejake reakce s frazi " na mole ok, v realnem zivote ne" v cesku bdue opravdu trvat dlouho nez lide pochopi smysl mody, ze se nejedna o to zapadnout...spise naopak :)

    ReplyDelete
  19. Však oni se to návrháří snaží ženám podstrčit už pár přehlídek. Snad až letos, kdy se dostává ''to'' modni fauxpas do vetsich rozmeru, si toho začínáme všímat. Prostě jsou varianty, kdy jsou ponožky v sandálech skutečně božské .

    ReplyDelete